Voedingsmiddelenindustrie

Erdelt Hengelo is leverancier van EFA cirkelzagen, Munckfors lintzagen, Jarvis karkaszagen, Jarvis borstbeenzagen, Afsteekzagen, Bettcher vetmesjes (Wizard), Airblade ringmesser, Holac messen, Scanvaegt slicers. enz enz.

Niet genoemde artikelen, zijn vaak WEL door ons te leveren. Informeer bij ons, naar de beste prijs.

Fotoalbum (klik om te vergroten)

Assortiment

Whizard & AIRBLADE trimmermessen

Whizard & Airblade messen staan ook bekend als vetmesjes.

Deze kunnen we slijpen en nieuw leveren in verschillende maten, tegen concurrerende prijzen. Informeer naar de mogelijkheden.

Cirkelmessen

Voor verschillende doeleinden, voor bijvoorbeeld gevogelte slachterijen & verwerking, in de vis verwerkende industrie, voor reepjes & schnitzel snijden. e.v.a toepassingen. Wij kunnen cirkelmessen van 75-600 mm. leveren en slijpen. Het mes kan van verschillende slijpingen worden voorzien, zoals scherp, vertand of golf slijping.Het oppervlak behandelen, zoals elektrolytisch polijsten en Teflon- Hardchroom of andere coatings aanbrengen, is ook mogelijk bij Erdelt Hengelo.

Ontzwoerd / onthuidingsmessen

Hebben we standaard op voorraad en zijn op aanvraag in diverse lengtes leverbaar. Tevens zijn standaard lengtes van de machines NOCK, MAJA, WEBER, GRASSELLI, CRETEL en TOWNSEND ook leverbaar.

Slicermessen

Uit hoogwaardig staal met verchroomde of Teflon coating voor industrie slicers. Snijhoek, -vorm en uitvoeringen ( b.v. vertanding) kunnen op wens van de klant worden uitgevoerd. Onze messen passen o.a. in de slicers van de merken:WEBER, DIXI UNION, THURNE, AEW, SCHINDLER & WAGNER, NATEC, HERFO, ALPMA, VICTOR enz. enz.

Onthuidingsmessen

Nu ook leverbaar EFA & JARVIS onthuidingsmessen in verschillende maten verkrijgbaar. Uiteraard kunnen deze messen ook door ons  geslepen worden, waar we een speciale machine voor hebben.

Gattermessen

Uit RVS voor het snijden van blokjes en/of stroken vlees of het snijden van schnitzels. De messen kunnen geleverd worden met een gladde, golf of fijne vertanding. De messen zijn leverbaar voor o.a. TREIF, HOLAC, RUHLE, EMSENS, GRASSELLI en vele andere merken. Afwijkende en gecoate messen, behoren tevens tot onze productiemogelijkheden.

Specials

Het produceren van messen met een gecompliceerde geometrische vorm, maar ook de eenvoudige vlakmessen behoren tot onze mogelijkheden. Messen maken aan de hand van een tekening en/of schets, of een model is ook mogelijk. Tevens is op wens van de klant, technische ondersteuning mogelijk bij lopende of nieuwe projecten.

Bevroren vleessnijder

Messen bedoeld voor de machines MAGURIT, LASKA, NAGEMA, RÜHLE  e.a. verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals b.v bovenmessen, dwarsmessen, ondermessen en boogmessen.

Afslagmessen

Sikkelvormige messen voor o.a. belegsnijmachines, broodsnijmachines en groente verwerkingsmachines of blokjessnijders. Het leveringsprogramma van de verschillende mesvormen passen o.a. op de machines van TREIF, HOLAC, EMSENS enz enz. Tevens mogelijkheid voor specials aan de hand van model of tekening aangeleverd door de klant. Alle tekeningen kunnen door ons in Autocad gemaakt worden.

Slachthuismessen

Messen t.b.v van het slachthuis. Het assortiment bestaat uit bandzagen, cirkelzaagbladen en ontbloedingsmessen. Knipmessen voor hoeven of horens, cirkelmessen ten behoeve van de Poultry industrie, tot slachthaken (diabolo’s) voor de rundveeslachterijen. Afhankelijk van de inzetbaarheid van de messen, gebruiken wij hoogwaardige roestvrije materialen, voor de beste kwaliteit van de messen.

WOLF onderdelen

Gatenplaten, WOLFmessen, voorsnijders en messen van internationale bekende WOLF-systemen behoren tot ons leveringsprogramma. De WOLF onderdelen worden standaard uit gereedschapstaal gemaakt, wij kunnen deze ook in roestbestendig materiaal leveren.

Messen voor de verpakkingsmachines

Met name voor de voedingsmiddelenindustrie. Voor o.a. langs- en dwarssnijden van folie verpakkingen, tevens model (contour) snijden. Machines zoals MULTIVAC, TIROMAT, TIROPAC, DIXIE UNION zijn cirkel-, stans- en contourmessen op korte termijn leverbaar. Botte messen van complete snijlijnen worden in overleg met de klant opnieuw (in gelijke hoogte) geslepen.

Servicegericht

Slijperij

Slijperij en bezorging

Wij slijpen een grote verscheidenheid aan gereedschappen volgens de specificaties van klanten of volgens de norm van de leverancier. Onze eigen servicebus zorgt voor bezorging van onze leveringen.

Lid-Koninklijke-Metaalunie

Koninklijke Metaalunie

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Metaalunie, de ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. Op al onze leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

NL-DU

Actief in Nederland én Duitsland

Wij verzorgen slijp- en verkoopwerkzaamheden voor de Nederlandse en ook voor de Duitse markt. Wij bespreken graag de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over onze diensten of een offerte op maat?